Organisatie Buitenwerk Samen Sterk
Buitenwerk Samen Sterk organiseert veel voor én achter de schermen, om samen met marktpartijen te innoveren in de openbare ruimte. Met deze overzichtsplaat geven we een kijkje in de organisatiestructuur en programmaonderdelen.
Buitenwerk Samen Sterk wil het inbrengen van vakmanschap en vernieuwing vanuit de marktpartijen de nieuwe ʻnormaalʼ maken. Om de ambitie te halen zoals die is beschreven in het werkprogramma, is er een bepaalde structuur ontworpen waarin we werken aan programmadoelen met bijbehorende resultaten. De onderstaande afbeelding geeft een overzicht van de organisatiestructuur van Buitenwerk Samen Sterk. Klik op de afbeelding om deze te vergroten of download hier de pdf.

Bij Buitenwerk Samen Sterk werken gemeente Rotterdam en marktpartijen in de regio samen aan een toekomstbestendige stad. Het programma focust zich op vijf pijlers, namelijk: 

  1. Kennisontwikkeling
  2. Kennistoepassing 
  3. Procesoptimalisatie 
  4. Mens & organisatie ontwikkeling 
  5. Samenwerking 

In 2022 ligt de focus op het opzetten van de kennistafels op de verschillende inhoudelijke thema’s. In de kennistafels worden roadmaps ontwikkeld voor de komende jaren. Welke kennis moet nog ontwikkeld worden? Waar kunnen we nu al slimme innovaties toepassen? Dit zijn vragen die in de kennistafels worden besproken. 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten, of download hier de pdf.

 

Buitenwerk Samen Starten koffer

Buitenwerk Samen Starten koffer

Buitenwerk Samen Sterk heeft verschillende hulpmiddelen ontwikkeld om Samen Starten Sessies te kunnen organiseren en begeleiden. Vanaf vandaag zijn deze hulpmiddelen verzameld in een compacte projectkoffer, die de Project Coach kan gebruiken tijdens een project kick-off. Handig!

Lees meer
Evaluatie workshop begeleider Samen Starten

Evaluatie workshop begeleider Samen Starten

In kwartaal 2 van 2022 zijn nieuwe Samen Starten begeleiders getraind in de Belevenisboerderij te Schieveen. Een groep enthousiaste deelnemers van zowel gemeente als markt leerden hoe ze op succesvolle wijze Samen Starten Sessies kunnen begeleiden. Tijdens de training van Colinda den Dijker en Petra van ’t Root hebben de deelnemers kunnen oefenen met technieken voor een goede start van een duurzame samenwerking.

Lees meer
Masterclass Stadsopgaven en Samenwerkingsvormen

Masterclass Stadsopgaven en Samenwerkingsvormen

Bij het realiseren van stadsopgaven ontstaan nieuwe uitdagingen waarin samenwerking een sleutelrol speelt. Bij de eerste twee edities van de masterclass Stadsopgaven en Samenwerkingsvormen zat gemeente en markt bij elkaar aan tafel om dit te bespreken.

Lees meer