Organisatie Buitenwerk Samen Sterk
Buitenwerk Samen Sterk organiseert veel voor én achter de schermen, om samen met marktpartijen te innoveren in de openbare ruimte. Met deze overzichtsplaat geven we een kijkje in de organisatiestructuur en programmaonderdelen.
Buitenwerk Samen Sterk wil het inbrengen van vakmanschap en vernieuwing vanuit de marktpartijen de nieuwe ʻnormaalʼ maken. Om de ambitie te halen zoals die is beschreven in het werkprogramma, is er een bepaalde structuur ontworpen waarin we werken aan programmadoelen met bijbehorende resultaten. De onderstaande afbeelding geeft een overzicht van de organisatiestructuur van Buitenwerk Samen Sterk. Klik op de afbeelding om deze te vergroten of download hier de pdf.

Bij Buitenwerk Samen Sterk werken gemeente Rotterdam en marktpartijen in de regio samen aan een toekomstbestendige stad. Het programma focust zich op vijf pijlers, namelijk: 

  1. Kennisontwikkeling
  2. Kennistoepassing 
  3. Procesoptimalisatie 
  4. Mens & organisatie ontwikkeling 
  5. Samenwerking 

In 2022 ligt de focus op het opzetten van de kennistafels op de verschillende inhoudelijke thema’s. In de kennistafels worden roadmaps ontwikkeld voor de komende jaren. Welke kennis moet nog ontwikkeld worden? Waar kunnen we nu al slimme innovaties toepassen? Dit zijn vragen die in de kennistafels worden besproken. 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten, of download hier de pdf.

 

Bijeenkomst 6 april in Fruitvis

Bijeenkomst 6 april in Fruitvis

In de Fruitvis in Rotterdam zijn op 6 april een groot aantal marktpartijen en de gemeente bij elkaar gekomen ten behoeve van het programma Buitenwerk Samen Sterk. Elkaar beter leren kennen, ideeën uitwisselen en samenwerken, daar draait het om tijdens dit samenzijn.

Lees meer
Visuele terugblik op de kennistafels van 2022

Visuele terugblik op de kennistafels van 2022

Afgelopen jaar zijn er een flink aantal kennistafels georganiseerd, waarbij leden van Buitenwerk Samen Sterk hebben kunnen discussiëren en brainstormen over een specifiek onderwerp. Uit deze kennistafels zijn interessante resultaten gekomen, die we vandaag met jullie willen delen.

Lees meer
Terugblikken op de eerste bijeenkomst van Jong Buitenwerk!

Terugblikken op de eerste bijeenkomst van Jong Buitenwerk!

Op 24 november 2022 vond de eerste bijeenkomst van het netwerk Jong Buitenwerk plaats in het Timmerhuis. Het netwerk dient ervoor jonge mensen tussen de 18 en 35, werkzaam in de buitenruimte van Rotterdam, met elkaar te verbinden zodat ze de sector en het programma Buitenwerk Samen Sterk naar een hoger niveau kunnen tillen.

Lees meer