Onze toolkit

Buitenwerk Samen Sterk heeft een aantal hulpmiddelen ontwikkeld om bij te dragen aan haar doel van professioneel opdrachtgeverschap. Deze gratis hulpmiddelen kunnen gebruikt worden om infrastructurele projecten beter, sneller, goedkoper en innovatiever vorm te geven. Kijk gerust even rond om te zien of je iets kunt gebruiken voor jouw project!

Buitenwerk Samen Starten sessie

In een Buitenwerk Samen Starten Sessie zorg je dat alle neuzen dezelfde kant op staan, voordat je echt aan het project begint. Je maakt uitgebreid kennis, bespreekt belangen en wederzijdse verwachtingen. Aan het einde van de sessie zijn voor iedereen de doelen helder en hoe je hier gaat komen. Ook zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de samenwerking.

Een Buitenwerk Samen Starten kan gedaan worden door ieder nieuw team dat aan een project gaat starten. Hierbij sluiten zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer aan. Soms sluiten ook de vakmensen op de straat aan of juist management van beide partijen. Een sessie wordt gewoonlijk gefaciliteerd en voorbereid door een onafhankelijke derde persoon.

Wil jij graag een sessie organiseren voor jouw volgende project?  Neem contact op met Buitenwerk Samen Sterk. Dan proberen we een Project Coach te koppelen aan jouw project.

Het BSS werkboek

Dit werkboek is een ondersteunend middel dat je kan helpen ter voorbereiding, tijdens en na een Buitenwerk Samen Starten sessie. Zo haal je het het maximale uit de sessie. Dit werkboek geeft overzicht in waar je staat in het proces, welke tools je kan inzetten op welk moment en een plek waar de resultaten van de sessie worden gedocumenteerd. Een werkend document, waarin alles rondom BSS sessie wordt gebundeld.

Bekijk en download hier het BSS Werkboek in PDF.

De BSS koffer

Buitenwerk Samen Sterk heeft alle bovenstaande hulpmiddelen samengevat in een koffer, die de Project Coach kan gebruiken tijdens zijn of haar sessie. Binnenin vindt je het BSS handboek met bijbehorende posters en werkbladen voor de deelnemers. Ook biedt de koffer allerlei handige hulpmiddelen die nodig zijn voor de werkvormen uit het werkboek, zoals memoblaadjes, stiften, tape en draad. Deze koffer kan gratis gebruikt worden voor leden van Buitenwerk Samen Sterk. 

Omgevingsmanagement

Het canvas omgevingsmanagement kan worden ingezet om in je projectteam het gesprek aan te gaan over hoe omgevingsmanagement het beste ingericht kan worden in een project.

 

Samenwerken en contractvormen

Het canvas contractvormen kan worden ingezet om in je projectteam het gesprek aan te gaan over welke contractvorm het beste ingezet kan worden in een project.

 

Naast dit canvas bestaat er ook een interactieve Excel tool genaamd ”De Ballenbak”. Dit is een document door Royal Haskoning.