Circulaire Bouwhub - Dura Vermeer
In het kader van de kennistafel circulair en bouwhubs zijn we op bezoek geweest bij de Urban Miner (Circulaire Bouwhub) van Dura Vermeer. In het filmpje zie je Sandra van der Lee (Circulair Manager bij Dura Vermeer), Ger Verhoef (Operationeel Manager bij de Urban Miner) en Joep van Leeuwen (Opgave coördinator Circulaire Economie bij de Gemeente Rotterdam).
In de kennistafel kijken we naar hoe materialen in het raamcontract Stadse Werken meer circulair in kunnen worden gezet. Ook wordt gekeken waar potentiële bouwhub locaties zijn in Rotterdam, of hoe bestaande locaties beter benut kunnen worden. Hiervoor worden onder andere de materiaalstromen in het raamcontract in kaart gebracht. Het ultieme doel is om GWW-breed te werken aan 100% circulair in de stad Rotterdam. Bekijk de video hieronder:
Interview Caroline Agema – Gemeente Rotterdam

Interview Caroline Agema – Gemeente Rotterdam

Met veel enthousiasme vertelt Caroline Agema over circulair werken binnen de Gemeente Rotterdam en binnen de GWW sector. Naar aanleiding van de bijeenkomst Circulair werken die georganiseerd is door Buitenwerk Samen op 24 oktober spraken wij haar hierover.

Lees meer
Stakeholdermap circulaire GWW

Stakeholdermap circulaire GWW

Vanuit de Kennistafel Circulair en Zero-emissie is een overzichtsplaat ontwikkeld voor een circulaire materiaalstroom voor gemeente Rotterdam. Deze plaat kan als inspiratie gebruikt worden om een eigen circulaire materiaalstroom te ontwerpen.

Lees meer