Resultaten laatste prestatiemeting 2021
De resultaten van de laatste prestatiemeting van 2021 zijn binnen! 
In een eerder bericht hebben collega's Allard Kuil en Reinder Bakker in een video wat verteld over onze prestatiemetingen: online vragenlijsten waarbij opdrachtnemer en opdrachtgever elkaar onafhankelijk beoordelen op de kwaliteit van de samenwerking.  

 

Afgelopen januari hebben wij de resultaten ontvangen van de laatste prestatiemeting van 2021, waarin respondenten voor 12 projecten scores hebben gegeven. De resultaten zijn overzichtelijk samengevat in de Factsheet. 

Kort wat hoogtepunten uit de factsheet:

  • Alle thema’s (Planmatig werken, Deskundigheid, Samenwerking & Communicatie, Veiligheid, Documentatie, Omgeving, Milieu & Duurzaamheid, en Kwaliteitsmanagement) worden door zowel opdrachtgever als opdrachtnemer beoordeeld met een 6,9 of hoger.
  • Opdrachtnemers scoren het thema Milieu & Duurzaamheid het laagst (6,9), Samenwerking & communicatie het hoogst (7,8).
  • Opdrachtgevers scoren het thema Planmatig werken het laagst (7,4), en het thema Omgeving het hoogst (8,4).
  • Vergeleken met eerdere prestatiemetingen zijn er twee trends te zien:
    De trendthema’s van de opdrachtgevers zijn licht dalend, maar allen nog ruim boven de 7. Geen reden tot zorg dus. 
    Bij de opdrachtnemers zijn de trends allen stijgend of blijven deze gelijk. Vooral het thema Veiligheid stijgt qua score, daar lijkt goede aandacht voor te zijn. 

Deze resultaten worden gebruikt om de volgende opdrachten in het raamcontract te verdelen, en de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer te verbeteren.

Ben jij ook aanwezig op InfraTech 2023?

Ben jij ook aanwezig op InfraTech 2023?

Na een digitale InfraTech twee jaar geleden, is het dit jaar gelukkig weer tijd voor een fysieke beurs op InfraTech 2023. Ook Stichting Rondom GWW (GWW-plein) en de Gemeente Rotterdam (Gemeenteplein) hebben weer een mooi programma met vele partners van Buitenwerk Samen Sterk. Hieronder vind je beide programma’s. Zien we je daar?!

Lees meer
Visuele terugblik op de kennistafels van 2022

Visuele terugblik op de kennistafels van 2022

Afgelopen jaar zijn er een flink aantal kennistafels georganiseerd, waarbij leden van Buitenwerk Samen Sterk hebben kunnen discussiëren en brainstormen over een specifiek onderwerp. Uit deze kennistafels zijn interessante resultaten gekomen, die we vandaag met jullie willen delen.

Lees meer